Coldcase: wie gooide vrouw in kliko in de Gaasp?

Monique Verlind (DJMO)

In de Gaasp, een riviertje tussen Driemond en Diemen, werd op 17 september 1999 een kliko bak gevonden met het dode lichaam van een onbekende vrouw. Ze was met schoten om het leven gebracht. Het lichaam was deels in cement gegoten. In de container werd ook herenkleding aangetroffen evenals enkele zakken waspoeder. De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 20.000 euro.

Het waspoeder wordt gebruikt door wasserijen en bedrijven die hun eigen bedrijfskleding wassen of kleding produceren. De herenkleding bestond uit een beige Tenson jas, maat 54. Aan de binnenzijde was bij de kraag een label op een brandplek genaaid. Ook werd een zwarte corduroybroek van Marks & Spencer aangetroffen. De drager moet tussen de 1.66 m en 1.70 m lang zijn geweest. De vrouw was tussen de 20-35 jaar, had een tenger postuur en was 1.59 m lang. Ze had een Europees-Aziatisch uiterlijk en licht gekruld bruinzwart haar. Op haar kleding, en ook op de herenkleding, zaten stoffen uit de voedingsmiddelenindustrie. Het slachtoffer droeg een rechthoekig, goudkleurig horloge (merk Guess).

De politie vraagt mensen met informatie contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook kan het tipformulier op de website van de politie worden ingevuld. 

Coldcase: dode vrouw in klikobak (afbeelding: Politie)
Coldcase: dode vrouw in klikobak (afbeelding: Politie)