Matthews wint derde etappe Giro d’Italia, Evenepoel verstevigt leiderstrui

H.Vviv

Michael Matthews heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de derde etappe van de Giro d'Italia was de Australiër de snelste van een uitgedunde groep. Hij won voor Mads Pedersen en Kaden Groves. In het algemeen klassement blijft Remco Evenepoel de leider.

Twee renners reden een groot deel van de dag op kop: de Italiaan Alexander Konychev en de Serviër Veljko Stojnic, ploeggenoten bij Team Corratec - Selle Italia, maar toen de finale begon op 40 kilometer van het einde waren die al bijna bijgehaald door het peloton.

Op veertig kilometer begon de finale met twee lastige klimmetjes en waren de ploegen van Michael Matthews (Team Jayco AlUla) en Mads Pedersen (Trek-Segafredo) die daar het tempo bepaalde. Door het strakke tempo moesten de meeste klimmers in het peloton lossen. Ook Pedersen had het op het laaste klimmetje lastig en moest even het peloton laten gaan, maar in de afdaling kwam de Deense sprinter van Trek-Segafredo weer aansluiten.

Met nog tien kilometer pakte klassementsleider Remco Evenepoel drie bonificatieseconden, voor zijn rivaal Primoz Roglic. Daarna was het wachten op de sprint voor de dagzege. Bauke Mollema trok de sprint aan voor zijn ploeggenoot Pedersen, maar de sterke Deen was niet opgewassen tegen Matthews. De snelle Australiër was te snel en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen.

In het klassement blijft Evenepoel aan de leiding staan. De Belgische wereldkampioen heeft ruim een halve minuut voorsprong op Joao Alemida. Roglic volgt op de derde plaats op 44 seconden.

Results powered by FirstCycling.com