Real Madrid en AC Milan naar halve finales Champions League

heywoodu

De eerste twee halvefinalisten in de Champions League zijn bekend. Dinsdagavond plaatsten Real Madrid en AC Milan zich voor de laatste vier van het miljardenbal, beiden deden dat na een overwinning in eigen huis een week eerder.

Real Madrid had thuis met 2-0 van Chelsea gewonnen, waarna het op Stamford Bridge dinsdagavond niet al te spectaculair was. De eerste helft leverde geen enkele goal op, pas na een uur spelen brak Rodrygo eindelijk de ban door Real op 0-1 te zetten. Een kwartier voor het einde verdubbelde de Braziliaan de score, waarmee het gedaan was: het bleef bij 0-2 en dus staat Real bij de laatste vier.

Een goal van Ismaïl Bennacer leverde Milan vorige week in het eigen San Siro een 1-0 zege op tegen Napoli, dinsdagavond troffen de teams elkaar in het Napolese Stadio Diego Armando Maradona. Ook dit keer kwamen de Milanezen kort voor rust op voorsprong: Olivier Giroud, die twintig minuten eerder nog een penalty gemist had, trof doel na een fantastische actie van Rafael Leão. Napoli probeerde wat terug te doen en kreeg zelfs een penalty, maar Mike Maignan maakte zijn reputatie als penaltykiller waar. Victor Osimhen trok de stand in blessuretijd weliswaar nog gelijk, maar daar bleef het bij en dus staat ook Milan in de halve finales.