Vollering wint met late demarrage Amstel Gold Race bij de vrouwen

H.Vviv

De negende editie van de Amstel Gold Race voor de vrouwen is gewonnen door Demi Vollering. Bij de laatste beklimming van de Cauberg reed ze weg uit een elitegroepje, waarna ze alleen in Berg & Terblijt aankwam. Haar ploeggenote Lotte Kopecky won de sprint voor de tweede plaats, voor Shirin van Anrooij.

Halverwege de wedstrijd trok Marianne Vos al ten aanval. De Nederlandse was mee gesprongen met onder andere Lucinda Brand, maar op de beklimming van de Keutenberg reed wereldkampioen Annemiek van Vleuten het gat dicht en was alles weer samen.

Daarna reed lange tijd Brand samen met Sabrina Stultiens lang op kop, maar bij het ingaan van de laatste ronde met de Bemelerberg en Cauberg was alles weer samen. Op de Bemelerberg was er een versnelling een versnelling van Soraya Paladin. In eerste instantie reageerde Van Vleuten met Vos in het wiel, maar reden niet naar de Italiaanse toe, dat deed Grace Brown en samen begonnen met een kleine voorsprong aan de Cauberg.

Op de Cauberg was Paladin net wat sterker dan Brown, maar daarnaast kwam er ook nog een elitegroepje aansluiten door het strakke tempo van Liane Lippert. Er bleef een elitegroepje over van zeven rensters, waarna Demi Vollering op de uitloper haar versnelling plaatste. De Nederlandse had direct een klein gaatje en die gaf ze niet meer weg en kwam solo over de streep. In de sprint voor de tweede plaats was Lotte Kopecky de snelste, voor Shirin van Anrooij.

Results powered by FirstCycling.com