Coldcase: wat gebeurde er met Jair Soares in Monster?

Monique Verlind (DJMO)

De 7-jarige Jaïr Soares verdween op 4 augustus 1995 tussen 17.15 en 18.00 uur vanaf het strand in Monster, bij de strandopgang Molenslag. Omstreeks 16:00 uur komen vader en moeder Soares, Jaïr, Benvindo (twee van de vijf kinderen van het gezin) en een vriendin met dochter aan op het strand in Monster (Strandopgang Molenslag). De kinderen zijn lekker aan het spelen als omstreeks 17:20 vader met de kinderen naar een strandtent loopt om een patatje te kopen.

Jaïr en de dochter van de vriendin spelen op dat moment buiten de strandtent tikkertje. Het gaat om een kwestie van seconden als blijkt dat Jaïr opeens weg is. Omstreeks 18.00 uur meldt de vader de vermissing van Jaïr bij strandtent Beachclub Molenslag. De politie start een grote zoekactie op het strand en in de duinen. Daarna is er een recherche team opgestart, maar helaas alles zonder resultaat. Er is nooit meer iets vernomen dan wel teruggevonden van Jaïr.

In 2011 is er een verouderingsfoto gemaakt hoe hij er vermoedelijk uitzag op 23-jarige leeftijd. Wie heeft de gouden tip in deze vermissingszaak? Tips kunnen worden achtergelaten via de website van de politie of via het tipformulier op de website van de Peter R. de Vries Foundation. 

De 7-jarige Jair Soares (Afbeelding: Politie)
De 7-jarige Jair Soares (Afbeelding: Politie)

Verouderingsfoto Jair Soares (Afbeelding: Politie)
Verouderingsfoto Jair Soares (Afbeelding: Politie)