FOK! Wat een weer: code oranje, sneeuw en gladheid

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Goedemorgen!

In Noord-Brabant en Limburg is code oranje van kracht. Het gaat vanochtend flink sneeuwen tot 10 cm in de limburgse heuvels. Elders is code geel van kracht, vanmiddag zijn er geen codes actief. Vanavond vanaf verschillende tijden wel. Bekijk hier waar en hoe laat welke code geldt.

Verder is er veel bewolking in het land en kan het regenen of valt er natte sneeuw, ook kan het glad zijn op de wegen tot halverwege de ochtend. De wind is zwak uit het oosten. Vanmiddag is in het noorden de zon te zien, elders is het nog altijd bewolkt met in het zuiden (natte) sneeuw die overgaat in regen. De temperatuur is boven sneeuw 1 graad boven het vriespunt, elders 4 graden.

Vanavond komen er opklaringen voor, in het zuiden breidt het neerslaggebied juist uit en gaat er op steeds meer plaatsen (natte) sneeuw vallen. Door bevriezing kan het ook vanavond weer glad worden. Morgen ook weer regen, natte sneeuw en glad met waarschijnlijk code geel. Maar dat lees je morgen in een nieuw weerbericht.

Ook in Purmerend heeft het gesneeuwd vannacht. (Foto: Spylocopa_68)
Ook in Purmerend heeft het gesneeuwd vannacht. (Foto: Spylocopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.