Verstappen 3e en 2e in eerste vrije trainingen, Alonso bovenaan

heywoodu

Op het circuit van Bahrain zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt in het nieuwe Formule 1-seizoen. Het jaar wordt zondag afgetrapt met de Grand Prix van Bahrein, vrijdag stonden er twee trainingen op het programma.

In de eerste training liet Sergio Perez zien dat het wel snor zit met het tempo van de Red Bull. Zijn teamgenoot, wereldkampioen Max Verstappen, was daarentegen bepaald niet tevreden en moest het op ruime afstand doen met de derde tijd. De naar Aston Martin overgestapte veteraan Fernando Alonso nestelde zich keurig tussen de twee Red Bulls in, met de McLaren van Lando Norris op ruime afstand op plek vier. Nyck de Vries noteerde in de Alpha Tauri de zestiende tijd, drie plekken achter teamgenoot Yuki Tsunoda.

Net als in de eerste training werden ook later op de dag de snelste tijden allemaal gereden op de softbanden. Alonso was dit keer zelfs de snelste: de Spanjaard troefde Verstappen en Perez af, met Ferrari-coureur Charles Leclerc op plek vier, voor de teruggekeerde Nico Hülkenberg in de Haas. De Vries reed dit keer de negentiende tijd, één plekje achter Tsunoda.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden, zaterdag om 16.00 uur gaat de eerste kwalificatie van het jaar van start.