Voortvluchtige verdachte 'Lucky' (49) aangehouden

Jippie

De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.30 in de omgeving van Kethelbrug in Schiedam de 49-jarige voortvluchtige man aangehouden die wordt verdacht dat hij het vuur opende bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 66-jarige vrouw, de ex-schoonmoeder van V., kwam daarbij om het leven, zijn 38-jarige ex-vriendin raakte zwaargewond. Officieel gaat het om moord en poging tot moord waar hij van verdacht wordt. 

Door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk, kon de verdachte door de Dienst Speciale Interventies (DSI) worden aangehouden. Hij is ingesloten. Op het moment van zijn aanhouding zat de verdachte alleen in een auto. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Schietincident
Zaterdagmiddag 21 januari overleed een 66-jarige Dordtse vrouw na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond.

Sindsdien is onvermoeid naar de verdachte gezocht waar hulp van publiek een grote rol speelde. Door het Openbaar Ministerie werd een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidde tot de aanhouding.