Uitslagen KNVB Beker

_UserName_ (Ferdy)

Afgelopen week werden de 1/8e finales van het KNVB Bekertoernooi gespeeld. Op dinsdag, woensdag en donderdag waren er in totaal 8 wedstrijden.

Dinsdag trapte AZ af tegen Utrecht, de bezoekers wonnen met 1-2. De Graafschap speelde een thuiswedstrijd tegen de amateurs van De Treffers, voor laatstgenoemde eindigde het bekertoernooi na een 3-0 overwinning van De Graafschap. NAC ging op bezoek bij SC Heerenveen, de bezoekers kwamen op voorsprong maar SC Heerenveen wist uiteindelijk de winst nog naar zich toe te trekken. Het werd 2-1.

Woensdag speelde PSV tegen FC Emmen, PSV won met 3-1 en zit daarmee ook in de koker voor de laatste 8. Het mooiste affiche was toch wel Spakenburg  tegen Katwijk, de twee amateurs. Na verlenging stod het 1-1 en werden er dus penalties genomen. Dat kon Spakenburg beter waarmee zij door zijn. Feyenoord speelde in De Kuip een krankzinnige wedstrijd tegen N.E.C., dat met 10 man kwam te staan bij een 0-2 voorsprong. Na 90 minuten stond het 2-2 en kwam N.E.C. nog voor, Feyenoord wist de schade te repareren en kwam 4-3 voor te staan. Dit duurde niet lang waarna er bij een eindstand van 4-4 penalties werde genomen. Feyenoord ging uiteindelijk door.

Donderdag werden de laatste twee wedstijden gespeeld, FC Twente ontving Ajax en had de betere kansen in de eerste helft, het was Ajax dat op voosprong kwam in de tweede helft en met 0-1 zich mag opmaken voor de kwartfinales. ADO Den Haag kreeg Go Ahead Eages op bezoek, er viel een goal voor ADO waarmee zij de laatste zijn die zich melden voor de kwartfinales.

De loting voor de kwartfinales is zaterdag om 23:08 op ESPN 1, de speeldata zijn dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart en donderdag 2 maart. Een overzicht van de uitslagen:

Uitslagen 1/8e finales      
AZ - FC Utrecht 1-2
De Graafschap - De Treffers 3-0
NAC - SC Heerenveen 1-2
PSV - FC Emmen 3-1
Spakenburg - Katwijk 1-1 (4-1 np)
Feyenoord - N.E.C. 4-4 (5-3 np)
Twente - Ajax 0-1
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-0