Garcia en Sabalenka simpel door op Australian Open, 17-jarige bij laatste zestien

heywoodu

Het damestoernooi op de Australian Open is vooral in de onderste helft van het speelschema een flink slagveld. Met Ons Jabeur (2), Daria Kasatkina (8), Veronika Kudermetova (9) en Beatriz Haddad Maia (14) sneuvelden er flink wat toppers, van de top-15-speelsters uit de onderste helft van het schema waren er na de eerste twee rondes nog maar drie over.

De nummer dertig van de plaatsingslijst, Karolina Pliskova uit Tsjechië, plaatste zich zaterdag in elk geval zonder problemen voor de achtste finales: Varvara Gracheva uit Rusland ging er met 6-4, 6-2 aan. Pliskova speelt hierna tegen de Chinese Zhang Shuai (23), die het met 6-3, 6-2 niet al te lastig had met de Amerikaanse qualifier Katie Volynets.

Carolina Garcia uit Frankrijk (4) werd in set één overrompeld door Laura Siegemund uit Duitsland, maar herpakte zich en won uiteindelijk nog vrij soepel: 1-6, 6-3, 6-3. Zij neemt het op tegen de ongeplaatste Poolse Magda Linette, die de Russische Ekaterina Alexandrova (19) met 6-3, 6-4 het nakijken gaf.

De Wit-Russische Aryna Sabalenka, als vijfde geplaatst, had het niet al te moeilijk met de Belgische Elise Mertens (6-2, 6-3) en speelt hierna tegen de Zwitserse Belinda Bencic (12), die de Italiaanse Camila Giorgi met 6-2, 5-7 klopte.

In het onderste stukje van het schema staan twee ongeplaatste speelsters in de achtste finales: de pas 17-jarige Tsjechische Linda Fruhvirtova bleef lekker spelen en zette landgenote Marketa Vondrousova met 7-5, 2-6, 6-3 aan de kant. Zij speelt daarna tegen de Kroatische Donna Vekic, die met twee keer 6-2 te sterk was voor Nuria Parrizas Diaz uit Spanje.