FOK! Wat een weer: het houdt niet op

_UserName_ (Ferdy)

winterbanner

Goede morgen!

Het is een nat begin van het jaar, dit komt door lage drukgebieden die elkaar opvolgen vanaf de Altantische oceaan. Het lage drukebied waar we nu last van hebben, ligt inmiddels op de Noordzee. Daar krijgen we dan ook de nodige neerslag van. Afgelopen nacht was het dan ook niet droog op veel plekken. Dat is het nog steeds niet en er komt nog het een en ander aan. Een regengebied ten oosten van ons land trekt weg terwijl er nieuwe buien vanuit het westen aan komen. Het blijft de hele dag regenachtig bij zo'n 12 graden.

Hierbij komen ook windstoten tot 80 km/u voor waarvoor code geel is afgegeven in de provincies Friesland tot 10 uur en Noord-Holland tot 12 uur. Ook elders is de wind flink aanwezig maar wel minder hard. Vanavond gaat de wind wat liggen en neemt de buienactiviteit af. Morgen lijkt dan een droge dag te worden, maar de komst van een nieuw lage drukgebied is aanstaande.

Tot morgen!


Een grijs weerbeeld afgelopen weekend
Een grijs weerbeeld afgelopen weekend (Archieffoto, 5 januari 2021)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!