Terschelling: twee doden en twee vermisten door botsing veerboot met watertaxi

Jippie

Bij Terschelling is een veerboot in aanvaring gekomen met een watertaxi. Volgens de hulpdiensten zijn hierbij twee mensen overleden en vier mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt nog naar twee vermisten gezocht, onder wie mogelijk een kind van 12. Het zoeken wordt bemoeilijkt door brokstukken van de aanvaring. Verschillende reddingsteams en helicopters zijn in actie.

Het ongeval gebeurde 's ochtends rond 07.15 uur bij het Schuitengat, een geul in de Waddenzee een paar honderd meter uit de kust van Terschelling. De watertaxi Stormloper had volgens de Veiligheidsregio acht opvarenden en kwam door onbekende oorzaak in aanvaring met snelboot Tiger met  27 mensen aan boord.

Drie van hen zijn gewond naar het ziekenhuis op Terschelling gebracht. Een vierde is met een helikopter naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht.

De snelboot, met negentien passagiers en zeven bemanningsleden aan boord, voer na het ongeluk door. De kapitein en de stuurman zijn aangehouden voor verhoor.

De zoekactie naar de twee vermisten na de aanvaring is rond 12.00 uur gestaakt. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Friesland. De twee vermisten zijn nog niet gevonden. 

De politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaan onderzoeken wat er precies gebeurd is.