FOK! Wat een weer: prachtig herfstweer

Monique Verlind (DJMO)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Waarschuwing:
Vannacht en vanochtend plaatselijk dichte mist, vanaf vanavond laat zware windstoten in de kustgebieden. Code geel geldt voor het hele land met uitzondering van Flevoland.


Vanochtend begint op verschillende plaatsen met (dichte) mist. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend. Verder zijn er perioden met zon en kan in het westen en noorden een enkele bui voorkomen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en wordt zwak tot matig.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. In de loop van de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de avond gaat het regenen. In het oosten blijft het tot middernacht droog. De zuidelijke wind neemt verder toe, boven land naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Langs de westkust is er aan het einde van de avond kans op zware windstoten rond 75 km/u.

Vroege ochtendmist (Afbeelding: Bondage)
Vroege ochtendmist (Afbeelding: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!