AlphaTauri bevestigt Tsunoda voor 2023

Julian

Yuki Tsunoda zal opnieuw voor AlphaTauri uitkomen in 2023, zo bevestigt het team. De kleine Japanner kende een moeilijk debuutseizoen in 2021, maar toont dit seizoen progressie wat uiteindelijk uitmondde op een contractverlening bij het Red Bull-zusterteam. 

"Ik wil graag Red Bull, Honda en Scuderia AlphaTauri bedanken voor het voortzetten van onze samenwerking", liet Tsunoda weten in een verklaring. "Nadat ik vorig jaar naar Italië verhuisde ben ik een stuk dichterbij de fabriek en voel ik me echt een onderdeel van het team. Het huidige seizoen is echter nog niet over en we zullen pushen om het jaar goed af te sluiten. Tegelijkertijd kijk ik uit naar volgend jaar!".

Hiermee is de line-up van AlphaTauri van 2023 momenteel compleet, gezien het contract van Pierre Gasly met het team voor 2023. De geruchtenmolen is echter in volle gang dat de Fransman de vacature bij Alpine zal invullen en wordt vervangen door Nyck de Vries. Red Bull heeft duidelijk gemaakt het contract van Gasly te willen ontbinden mits er een geschikte vervanger naast Tsunoda gevonden is.