Leeuwen in Artis vanaf zomer 2023 te zien in nieuw verblijf

Jippie

Artis is begonnen met de bouw van het nieuwe leeuwenverblijf. Het verblijf is straks gelegen aan de achterzijde van het park, op het voormalige verblijf van de algazellen. Net als bij de olifanten, giraffen en zebra's kun je straks vanaf de straat ook een glimp opvangen van de leeuwen. Zo meldt AT5.

Het nieuwe verblijf is in oppervlakte ruim tien keer zo groot als het huidige verblijf van de leeuwen. Het is een soort heuvelachtig savannelandschap waar de leeuwen naar boven kunnen klimmen en er zijn ook schuilplekken in holtes van een grot die er komt. Voor bezoekers komt er een wandelpad omringd door twee watervallen dwars door het verblijf.

Begin vorig jaar nog liet Artis weten dat de leeuwen uit de dierentuin weg moesten omdat een nieuw verblijf door de coronacrisis financieel niet meer haalbaar was. Dankzij de steun van twee filantropen die geld hebben gegeven, was het alsnog mogelijk om het nieuwe verblijf te bouwen.

De bouw gaat ongeveer een jaar duren. Als alles goed gaat, gaan de leeuwen in de zomer van 2023 over naar hun nieuwe verblijf .