Italiaanse volleyballers wereldkampioen na winst op titelverdediger Polen

heywoodu

Voor de liefhebbers nog even terug naar de zondagavond: de Italiaanse volleyballers hebben zich voor de vierde keer in de historie laten kronen tot wereldkampioen. In het Poolse Katowice weerhield de ploeg uitgerekend thuisland Polen ervan om de derde wereldtitel op rij te pakken.

Italië werkte zich naar de finale via zeges op Cuba (3-1), Frankrijk (3-2) en Slovenië (3-0), terwijl Polen af had gerekend met Tunesië (3-0), de VS (3-2) en Brazilië (3-2), een zinderende halve finale. In de eindstrijd begon Polen goed en won het de eerste set, waardoor het feest in het stadion lekker op gang kwam.

Vervolgens leek het echter een beetje op bij Polen, waar de foutjes erin begonnen te sluipen. Italië sloeg terug en trok de stand gelijk, waarna set drie relatief eenvoudig werd gewonnen. In de vierde set ging het even gelijk op, maar Italië maakte het tot verdriet van het publiek af: 22-25, 25-21, 25-18, 25-20.

De wedstrijd om de derde plek was niet al te spannend. Na de eerste twee sets met 25-18 gewonnen te hebben verloor Brazilië set drie met 22-25 tegen Slovenië, maar een derde keer 25-18 bracht het brons alsnog binnen.