Ruud en Khachanov naar halve finales US Open

heywoodu

Tennissers Casper Ruud en Karen Khachanov hebben zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. Voor de als 27e geplaatste Rus is dat de eerste keer op een Grand Slam-toernooi, de Noor Ruud (5) bereikte op Roland Garros dit jaar de finale al.

Ruud nam het in de kwartfinales op tegen de als dertiende geplaatste Italiaan Matteo Berrettini, die jaar geleden goed voor een plek in de halve finales. De Noor begon met twee sets die hij eigenlijk simpel naar zich toe trok, waarna Berrettini in set drie een vroege break plaatste. Die wist hij met hand en tand te verdedigen, tot 5-3: Ruud sloeg terug, trok er een tiebreak uit en maakte het daarin op zijn derde matchpoint af met 6-1, 6-4, 7-6 (4).

Khachanov speelde tegen Wimbledonfinalist Nick Kyrgios (23). De Australiër gaf pas aan het eind van set één een krimp en won set twee met een vroege break. Khachanov sloeg aan het eind van set drie toe, waarna de twee elkaar één keer braken in de vierde set, resulterend in een door Kyrgios gewonnen tiebreak. In de beslissende vijfde set plaatste de Rus in game één al een break en die gaf hij niet meer weg: 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3), 6-4.