Serena Williams onderuit op 'laatste' US Open

heywoodu

Voor tennislegende Serena Williams lijkt haar carrière voorbij te zijn. De Amerikaanse grootheid, winnares van een gigantisch aantal Grand Slam-toernooien, ging op de US Open in de derde ronde onderuit in wat naar eigen zeggen waarschijnlijk haar laatste toernooi was.

Williams nam het op tegen Ajla Tomljanovic uit Australië, die sterk begon en set één pakte. Williams vocht zich terug en trok de tiebreak naar zich toe, maar daarna was de koek op en maakte de Australische het af: 7-5, 6-7 (4), 6-1. Tomjlanovic neemt het in de achtste finales op tegen de Russische Liudmila Samsonova, die de Servische Aleksandra Krunic met twee keer 6-3 aan de kant schoof.

De als vijfde geplaatste Tunesische Ons Jabeur begon stroef tegen de Amerikaanse Shelby Rogers (31), maar trok het daarna toch naar zich toe: 4-6, 6-4, 6-3. Zij speelt in de achtste finales tegen de Russische Veronika Kudermetova (18), die met 6-2, 6-0 erg simpel afrekende met de Hongaarse Dalma Galfi.

De winnares van 2019, Bianca Andreescu uit Canada, sneuvelde tegen de Franse Caroline Garcia (6-3, 6-2), die hierna Alison Riske-Amritraj (29) tegenover zich krijgt. De Amerikaanse was met 6-4, 3-6, 6-4 te sterk voor de sterk opkomende Chinese Xiyu Wang.

In een Amerikaans onderonsje rekende Coco Gauff (12) met 6-2, 6-3 duidelijk af met de verliezend finaliste van 2017, Madison Keys (20). Gauff's volgende opponente komt uit China: Zhang Shuai was met 6-2, 6-4 een flinke maat te groot voor Rebecca Marino uit Canada.