$31 miljoen schadevergoeding na 'ramptoerisme' hulpverleners bij dood Kobe Bryant

Jippie

De weduwe van de Amerikaanse basketballer Kobe Bryant en een familielid van een ander slachtoffer krijgen in totaal 31 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen omdat politieagenten en brandweerlieden foto's van de plaats van het ongeval hebben gemaakt en deze gedeeld. Een jury in de Verenigde Staten oordeelde dat Los Angeles County een schadevergoeding moeten betalen.

Kobe Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven andere inzittenden kwamen in 2020 om bij een helikoptercrash nabij Los Angeles. Vanessa Bryant en Chris Chester, wiens vrouw en dochter ook omkwamen bij het ongeval, baseerden hun rechtszaak op emotionele schade die ze ondervonden doordat politieagenten en brandweerlieden foto's namen van de crashsite en deze later deelden met vrienden en andere reddingswerkers. Een medewerker van het Los Angeles Sheriff's Office "pronkte" in een bar met de foto's, volgens de advocaten. Een andere agent stuurde foto's naar een groep videogamevrienden en een brandweerman toonde deze foto's tijdens een prijsuitreiking.

In een apart proces kregen de familieleden van andere slachtoffers vorig jaar in totaal $ 2,5 miljoen schadevergoeding voor de foto's. Bryant werd beschouwd als een van de beste spelers in de geschiedenis van de Noord-Amerikaanse professionele competitie NBA. In 2016 beëindigde hij zijn 20-jarige carrière.