Vuelta: Etappe 4 - We zijn in het Baskenland

heywoodu

La Vuelta Holanda zit erop, het Nederlandse drieluik waar de Vuelta a España mee begon was deels vermakelijk - de ploegentijdrit - en deels, nou ja, wat minder vermakelijk - de twee ritten in lijn. Vandaag zijn we in het Baskenland en begint ook gelijk het betere werk.

De heren gaan van start in Vitoria-Gasteiz en rijden dan een kilometer of 55 over wegen die je in het Baskenland vlak mag noemen. Vervolgens wacht een eerste pittige klim van de tweede categorie, gevolgd door een hele rits heuvels, nog een serieuzere klim en een afdaling richting de finish, die in Laguardia eindigt op een redelijk klassiek Vueltamuurtje.

Rellende_Rotscholier heeft de hele boel hier uiteraard in veel meer detail voorbeschouwd, we kunnen vanaf 13.40 uur in elk geval gaan zitten voor de korte rit van 152,5 kilometer. De NOS heeft er geen zin meer in, want we zijn Nederland uit, Sporza begint tegen vier uur pas en dus kan men gewoon om half drie inschakelen bij Eurosport. De finish staat tussen kwart over vijf en kwart voor zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)