Bennett sprint opnieuw naar ritzege in Vuelta

H.Vviv

Sam Bennett heeft na de tweede rit ook de derde rit in de Vuelta. De sprinter van Bora-hansgrohe won voor Mads Pedersen en Daniel McLay. Edoardo Affini nam de leiderstrui over van ploeggenoot Mike Teunissen.

Vandaag stond de laatste rit in Nederland op het programma in de Ronde van Spanje met start en aankomstplaats in Breda. Vanuit de start reed er een kopgroep van zeven renners weg, met daarbij Julius van den Berg. De leider in het bergklassement had het gezelschap van José Herrada, Jan Bakelants, Thomas de Gendt, Ander Okamika, Pau Miquel en Mikel Iturria.

De kopgroep nam een maximale voorsprong van drie minuten, waarna er vrij snel controle was in het peloton door de sprintersploegen. Op het enige knikje van de dag - de Rijzendeweg - kwam de Gendt als eerste boven voor Van den Berg, waardoor de Nederlander zijn bergtrui behield. Daarna hieleden ze het nog even vol, maar op tien kilometer van de finish waren ze al bijgehaald en konden voor de tweede keer deze Vuelta opmaken voor een massasprint.

In die sprint was Sam Bennett opnieuw de snelste. De Ierse sprinter werd opnieuw perfect gebracht door zijn Nederlandse ploegmaat Danny van Poppel en maakte het af voor Mads Pedersen en Daniel McLay. Mike Teunissen liet zich helemaal naar acheteren zakken in het peloton en verloor daardoor de rode leiderstrui aan zijn ploeggenoot Edoardo Affini.