Alle estafetteploegen naar EK-finales, hoogspringster Weerman ook in eindstrijd

Redactie

Op het Europees kampioenschap atletiek in München hebben alle vier Nederlandse estafetteploegen zich vrijdagochtend geplaatst voor de finales. De enige andere Nederlandse deelname was in het hoogspringen en ook dat ging prima.

4x100m mannen
Elvis Afrifa, Taymir Burnet, Joris van Gool en Raphael Bouju liepen een uitstekende serie, waarin de sterk finishende Bouju na 38,83 seconden over de finish kwam op plek twee - voldoende voor een finaleplaats.

4x100m vrouwen
N'Ketia Seedo, Zoë Sedney, Minke Bisschops en Naomi Sedney deden het naar hun mogelijkheden prima, vooral Zoë Sedney maakte een erg goede indruk. De 43,75 seconden leverde plek vier op in de serie, wat uiteindelijk snel genoeg bleek om naar de finale te mogen.

4x400m mannen
Nederland won olympisch zilver in Tokyo en met Isayah Boers, Liemarvin Bonevacia en Jochem Dobber liep de ploeg op plek één na drie lopers. Ramsey Angela werd gepasseerd door de Spaanse slotloper en werd bijna nog verschalkt door Duitsland en België, maar hij hield vol en eindigde in 3:01,57 minuten als tweede - ruim voldoende.

4x400m vrouwen
Zonder kopvrouw Femke Bol had Nederland het iets minder makkelijk, maar Andrea Bouma, Lieke Klaver en Laura de Witte brachten Lisanne de Witte alsnog prima in stelling. Zij leek op weg te zijn naar plek twee, tot ze in de laatste meters vol gas langs de Ierse Sharlene Mawdsley snelde en in 3:25,84 minuten de winst pakte.

Hoogspringen vrouwen
De pas 19-jarige Britt Weerman, de afgelopen twee maanden bezig met een enorme doorbraak, begon op de aanvangshoogte met een foutje, maar met drie rake sprongen en uiteindelijk 1,87 meter plaatste ze zich keurig voor de finale.