Vuelta: Etappe 1 - Ploegentijdrit in Utrecht

heywoodu

Het is zover, de Vuelta a España gaat van start en wel in ons eigen land! Vrijdagavond wordt de boel op gang gebracht met een 23,3 kilometer lange ploegentijdrit in Utrecht, gevolgd door een etappe van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda.

We verwijzen natuurlijk gewoon weer naar het FOK!forum, waar Rellende_Rotscholier een bijzonder uitgebreide voorbeschouwing klaar heeft staan - niet alleen van de etappe zelf, maar ook van de hele Vuelta en alle kanshebbers op de ritzeges, klassementen en meer van dat soort moois.

De start ligt vandaag in elk geval, net als de finish, nabij de Jaarbeurs en dus ook op bijna letterlijk een steenworp afstand van het Centraal Station - geen reden om níet even te gaan kijken dus, wellicht op de drukte na.

Om 18.30 uur opent Burgos het bal, daarna gaat er om de vier minuten weer een team van start. Jumbo-Visma is om 19.58 uur het 23e en laatste team dat aan de tocht begint, de eerste stap kan gezet worden om Primoz Roglic naar zijn vierde opeenvolgende eindzege te helpen.

De volledige startlijst is hier te vinden.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)