Ajax verlengt contract Timber; Schuurs voor negen miljoen euro naar Torino

Boris (borisz)

Tweemaal spelersnieuws uit Amsterdam. Jurrien Timber heeft een nieuw contract getekend en Perr Schuurs heeft in Italië een handtekening gezet bij Torino. 

Jurriën Timber blijft trouw aan Ajax. De 21-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot medio 2025. Ajax was al geruime tijd in gesprek met Timber, die in de voorbije maanden in de belangstelling stond van meerdere Europese topclubs. De achtvoudig international besloot echter voor een nieuw contract bij Ajax te gaan. "Jurriën is gelukkig bij Ajax en wil dit seizoen opnieuw succesvol zijn met de club", aldus Christopher Coffie, zijn zaakwaarnemer namens Forza Sports Group. "Het gevoel is goed en met een nieuw contract wordt dit nog maar eens bevestigd." De international speelde tot nu toe 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin vier doelpunten.

Voor Schuurs komt er na 4,5 jaar een eind aan een periode in Amsterdam. Ajax en Torino FC hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Schuurs. De verdediger stond nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Italiaanse club een transfersom overeen van € 9 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar € 11,3 miljoen.  Twee miljoen euro gaat nog naar Fortuna Sittard, dat een doorverkooppercentage had bedongen. 

Ajax schijnt met Ahmetcan Kaplan al een vervanger voor Schuurs op het oog te hebben. De negentienjarige verdediger brak vorig seizoen door bij de Turkse kampioen Trabzonspor. Bij Torino, dat vorig seizoen tiende werd in de Serie A, is Schuurs op zijn beurt de opvolger van de naar Juventus vertrokken Bremer. De 25-jarige verdediger leverde Torino een bedrag van zo'n 41 miljoen euro op. Schuurs zal zaterdag in het thuisduel met Lazio mogelijk debuteren voor Torino.