Maaltijdbezorger Deliveroo stopt in Nederland

Floris_Stempel

Maaltijd- en boodschapbezorger Deliveroo wil weg uit Nederland. Het Britse bedrijf is niet bij machte om een degelijk marktaandeel op te bouwen en wil daarom uit ons land vertrekken.

Nederland draagt slechts bij aan één procent van de omzet van het bedrijf. "Het bedrijf heeft vastgesteld dat het bereiken en behouden van een top marktpositie in Nederland een onevenredige investering vereist met een onzeker rendement op lange termijn", aldus Deliveroo, die concurrentie heeft van grote spelers als Thuisbezorgd en Uber Eats.

Op dit moment wordt bekeken hoe het bedrijf zijn vertrek het beste kan vormgeven en eind november zouden er geen groene rugzakken meer door Nederland fietsen.

Operationeel directeur Eric French meent te weten dat het besluit om te vertrekken geen lichtvaardige beslissing is geweest, maar dat het besluit uiteindelijk toch onvermijdelijk bleek. "We hebben met plezier gewerkt met duizenden restaurants in Nederland en willen consumenten bedanken die bij ons hebben besteld en hebben genoten van hun maaltijden. Tijdens het consultatieproces blijven we normaal opereren."