Démare wint slotrit Ronde van Polen voor Kooij; eindzege voor Hayter

H.Vviv

Ethan Hayter heeft vrijdag de Ronde van Polen gewonnen. In de slotrit naar Krakow kwam de leiderstrui niet meer in gevaar en schreef de Engelsman van team Ineos de Poolse rittenkoers op zijn naam. De slotrit werd gewonnen door Arnaud Démare. De Franse sprinter was de snelste voor Olav Kooij.

De slotrit was een vlakke rit over 178 kilometer. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit, waarna de sprintersploegen in het peloton controleerde. Alessandro De Marchi was de sterkste van de kopgroep en kreeg op tien kilometer van de meet met Nans Peters wat hulp, maar ze werden vlak voor het ingaan van de laatste plaatelijke ronde gegrepen, waarna er gesprint kon worden voor de zege.

Daarin was Arnaud Démare de snelste van het pak. De Fransman won voor de jonge Nederlander Olav Kooij, die de openingsrit had gewonnen. De eindzege ging naar Ethan Hayter. De Engelsman had na de tijdrit de leiding genomen en zou die in de slotrit niet meer weggeven. Thymen Arensman, die donderdag de tijdrit had gewonnen, eindigde op de tweede plaats, voor Pello Bilbao die het eindpodium compleet maakte.