Schippers mist EK atletiek door rugblessure

Boris (borisz)

Dafne Schippers heeft zich afgemeld voor de EK atletiek in München, later deze maand. De 30-jarige sprinter ondervindt opnieuw hinder van een rugblessure.

"Dat het leven van een atlete niet altijd even makkelijk is, dat wist ik al een tijdje. Het brengt veel plezier, uitdagingen en mooie momenten met zich mee waar ik altijd het uiterste voor geef. Helaas is dat niet altijd mogelijk. In Italië is er een nieuwe rugblessure bijgekomen, terwijl ik dacht dat ik er vanaf was", schrijft Schippers op Instagram. "Op foto’s en scans was een breukje in mijn wervels te zien. De timing had niet slechter gekund, aangezien ik volledig gefocust was op de EK. Ik ga mijn teamgenoten nu vanuit huis aanmoedigen en er alles aan doen om snel te herstellen.”

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter had zich niet geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Eugene, maar ze had zich op de 100 meter wel geplaatst voor de Europese kampioenschappen. Ze focust dit tussenjaar alleen op de 100 meter. Haar beste seizoenstijd is 11,13, ruim drie tienden boven haar Nederlands record  van 10,81.

De EK atletiek zijn van 15 tot en met 21 augustus in het Olympiapark van München. München organiseert van 11 tot en met 21 augustus een super EK. Behalve atletiek staan ook wielrennen (weg, baan, mountainbike en BMX), beachvolleybal, turnen, roeien, tafeltennis, triatlon, kanosprint en sportklimmen op het programma.

Na de Olympische Spelen van Tokio gooide Schippers na een lange vakantie het roer volledig om. Ze verliet Papendal en trainer Bart Bennema en stelde een compleet nieuw team van coaches en begeleiders samen. De basis ligt nu in Haarlem bij voormalig bondstrainer Wigert Thunnissen.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dafne Schippers (@dafne_schippers)