Brazilië: man houdt 17 jaar gezin gevangen, zware mishandeling en ondervoeding

Jippie

In Brazilië zou een man zijn vrouw en twee zonen 17 jaar lang als gevangenen in zijn huis hebben vastgehouden. De politie arresteerde de man na een anonieme tip in de arme wijk Guaratiba in het westen van Rio de Janeiro en bevrijdde het gezin, aldus de autoriteiten. Volgens de politie waren de twee zonen "vastgebonden, vies en ondervoed".

De kinderen en hun moeder werden naar een ziekenhuis gebracht, uitgedroogd en uitgehongerd. Volgens berichten in de media zijn de zonen 19 en 22 jaar oud, maar zien ze eruit als kinderen in de pubertijd.

Volgens het nieuwsportaal 'G1' vertelde de moeder de autoriteiten dat zij en haar zonen soms drie dagen lang niets te eten kregen en voortdurend werden blootgesteld aan fysiek en psychisch geweld. De man met wie ze al 23 jaar samen was, liet zijn vrouw niet werken en zijn zonen gingen niet naar school. "Je moet tot het einde bij mij blijven, je komt hier alleen maar dood uit", zou hij tegen zijn vrouw hebben gezegd.

De buren noemden hem "DJ"
"We zagen de toestand waarin de twee kinderen naar buiten kwamen en ik denk niet dat ze nog een week zouden hebben overleefd", vertelde een inwoner van Guaratiba aan G1. De moeder was zo verzwakt dat ze niet kon praten.

Buren vertelden de media dat de man de bijnaam "DJ" kreeg omdat hij altijd luide muziek afspeelde - vermoedelijk om het hulpgeroep van zijn gezin te verdoezelen. Bewoners zeiden ook dat ze de autoriteiten twee jaar geleden hadden gewaarschuwd, maar dat er nu pas actie werd ondernomen. Omdat de politie in eerste instantie niet reageerde, voorzagen de buren de moeder en twee zoons af en toe stiekem van eten. Volgens 'G1' zal de man zich onder meer moeten verantwoorden voor ontvoering, marteling en mishandeling.