Vos sprint in geel naar nieuwe ritzege in Tour de France Femmes

H.Vviv

Marianne Vos heeft de zesde etappe in de Tour de France op haar naam geschreven. Het is voor Vos haar tweede etappezege in deze Tour, in de tweede etappe van deze ronde was ze ook al de beste. De 35-jarige Nederlandse blijft ook uiteraard aan de leiding in het algemeen klassement.

In de etappe van 128 kilometer van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim reed een kopgroep naar vijftig kilometer weg uit de kopgroep. De kopgroep, met onder meer de Nederlandse Silke Smulders, nam een maximale voorsprong van twee minuten. De Franse Marie Le Net bleef het langst vooruit in de kopgroep, maar ook zij redde het niet tegen een jagend peloton. Op vier kilometer werd ze bijgehaald waarna er gesprint kon worden voor de dagzege.

Op dat moment was Lorena Wiebes niet meer aanwezig. De Nederlandse, die al twee keer wist te winnen, moest het peloton laten gaan na een valpartij. Ook Lotte Kopecky was betrokken bij die val, maar de Belgische kon wel terugkeren in het peloton. In de massasprint trok Trek-Segafredo de sprint aan voor wereldkampioene Elise Balsamo, maar de Italiaanse was niet opgewassen tegen Marianne Vos, die veruit de beste was. Vos won voor Bastianelli en Kopecky. Balsamo kwam niet verder dan een vierde plaats.

Vandaag zaterdag trekt het wielerpeloton de bergen in.