Reusser soleert naar ritzege in Tour de France, Vos behoudt leiderstrui

H.Vviv

Marlen Reusser heeft de vierde etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. De Zwitserse van SD Worx kwam solo aan in de rit van Troyes naar Bar-sur-Aube over 126,8 kilometer. Marianne Vos blijft in bezit van de gele trui. De kopvrouw van Jumbo-Visma kwam als vijfde binnen op 1.40 minuut van Reusser, maar vormde geen bedreiging voor de gele leiderstrui.

De vierde rit in de Tour de France Femmes was er een met onverharde stukken en korte hellingen en dan vooral in het tweede deel van de etappe. Op die onverharde stroken reden meerdere rensters lek, waaronder Annemiek van Vleuten. De Nederlandse zou geen tijd verliezen op de andere klassementsrenners. Mavi Garcia, een andere favoriete voor de eindzege zou wel tijd verliezen na materiaalpech. De Spaanse reed twee keer lek en werd daarnaast ook nog aangetikt door een ploegersleiderswagen van haar ploeg. Ze verloor uiteindelijk meer dan drie minuten op de winnares.

Reusser ging er vlak voor de Côte de Vitry en de daaropvolgende lange gravelstrook op 23 kilometer van de streep vandoor en had al snel een halve minuut voorsprong. De groep met geletruidraagster Vos en haar ploeggenoten zouden niet meer terugkeren doordat de samenwerking in de achtervolgende groep niet goed werkte. Reusser won bijna met anderhalve minuut voorsprong op Évita Muzic en Alena Amialiusik. Marianne Vos sprintte naar de vijfde plaats en behield daarmee de gele leiderstrui en deed daarna ook goede zaken voor de groene trui, die ze ook in het bezit heeft. Donderdag staat een heuvelrit op het programma in de Tour de France Femmes.