Djokovic na stroef begin naar halve finales Wimbledon, Britten blijven hopen

heywoodu

Tennisser Novak Djokovic heeft zich weer eens geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Servische nummer één van de plaatsingslijst, jagend op zijn zevende titel op het heilige gras, had het aanvankelijk echter bepaald niet makkelijk met Jannik Sinner (10).

Sinner leverde zijn eerste servicegame gelijk in, maar kwam vervolgens beter in de wedstrijd en sloeg op 2-4 terug, waarna hij op 5-5 nog eens een break plaatste en vervolgens de set uitserveerde. In set twee maakte de Italiaan nog meer indruk: hij plaatste een vroege break, deed dat later nog eens en trok de set simpel naar zich toe.

Daarna was het echter Djokovic die zijn klasse toch meer naar boven liet komen, te beginnen met een vroege break in set drie. Hij liet twee kansen om de set vroegtijdig af te maken liggen, maar deed het op eigen service alsnog, waarna Sinner's verzet grotendeels gebroken was: 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Cam Norrie had nooit eerder de achtste finales bereikt op een Grand Slam-toernooi, maar de als negende geplaatste Brit ging nu op jacht naar een halvefinaleplaats. Tegenstander was de Belg David Goffin (ATP-58), die wel meerdere kwartfinales had gespeeld - en verloren - op Grand Slam-niveau.

Met een break op 3-2 werkte Goffin zich naar winst in de eerste set, waarna set twee redelijk felbevochten werd: Goffin brak Norrie, de Brit sloeg terug en deed dat op het beslissende moment nog eens. Twee vroege breaks voor Goffin leverde de Belg dan uiteindelijk de setwinst op in de derde set, maar na veel proberen pakte Norrie op zijn beurt set vier via een break op 4-3.

Zo werd een vijfde set gespeeld, waarin van breakkansen lange tijd geen sprake was. Op 5-5 ging het echter ineens fout voor Goffin, die in zijn servicegame geen enkel punt pakte en vervolgens niet kon voorkomen dat Norrie de wedstrijd op matchpoint twee uitserveerde: 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5.