FOK! Wat een weer: We mogen niet klagen

Jippie

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yo!

Juni was een zeer zonnige maand, met gemiddeld over het land 280 uren zon tegen een langjarig gemiddelde van 212 uur. Dat maakt dat we vijf zonnige maanden op een rij hebben gehad, ook februari, maart april en mei waren namelijk al zonnig. Met een gemiddelde temperatuur van 17,1°C tegen een langjarig gemiddelde van 16,2°C was juni ook een warme maand.

Wat juli ons gaat brengen ? Ik beperk mij tot de voorspelling voor vanavond en morgen.

Vanavond zal het op de meeste plaatsen droog zijn en verdwijnt vrijwel alle bewolking. De zuidwestenwind wordt zwak tot matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Afelopen nacht was het droog. De minimumtemperatuur was ongeveer 11°C. Aan de kust en boven het IJsselmeer stond een meest matige zuidelijke wind, elders zal er weinig wind zijn.

Vanochtend begint de dag met een lekker zonnetje, maar geleidelijk komen er in het midden en zuiden ook wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Vanmiddag is het half bewolkt met geregeld zonneschijn. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het Waddengebied tot 25°C plaatselijk in het uiterste zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Aan de kust draait de wind in de loop van de middag naar een richting tussen west en noord. Dieper landinwaarts is er weinig wind.

Vanavond schijnt de zon op de meeste plaatsen en blijft het droog. Er wordt ook dan weinig wind verwacht.

Een prachtige zonsondergang vanaf Edam (Foto: Pukeko)
Een prachtige zonsondergang vanaf Edam (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!