FOK! Wat een weer: ja en nee

Stephan (Stephan5)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Yo!

Ik zit hier met een kater van jewelste. Ik had veel verwacht van vandaag, maar dat ik hier nu tegen een strakblauwe hemel zit aan te kijken had ik zeker geen rekening mee gehouden. Dit was dan ook volstrekt niet de bedoeling en dat maakt mij héél erg boos.

Buien waren en zijn er wel degelijk. Vanaf gisteravond tot nu zijn er lokaal grote hoeveelheden gevallen die ik gisteren al aankondigde. Helaas werd uw Primeurman slechts bedeeld met 13 mm, terwijl er in alle richtingen om mij heen aanzienlijk meer gevallen is. Het onweer was vaak pittig. In Beverwijk viel 44 mm, Purmerend 32 mm, maar ook in Amsterdam Poppendorp viel 40 mm. Tegelijkertijd in Zandvoort 25 mm. 

Elders in den lande is er met name in Limburg heel veel gevallen. In Echt kwam men tot 80 mm, en ook Maastricht kwam op de proppen met méér dan 40 mm. Ook in het noorden waren met name in de ochtensd felle buien actief. 

In de loop van de dag ontstonden er nieuwe buien en die zijn er nu nog steeds. Uiteraard zijn er bepaalde regio's die op professionele wijze ontweken worden. En zoals ik al zei, daar schijnt nu de zon volop. 

Uiteindelijk lossen de buien vanavond op en klaart het overal op. Komende nacht blijft het dan rustig en droog.

Zaterdag zien we vooral zon in de oostelijke helft, terwijl de westelijke helft meer bewolking gaat krijgen. Uiteindelijk gaan daar ook een aantal buien ontstaan. Onweer is daarbij mogelijk. Pas in de avond trekken de buien verder landinwaarts.

In gebieden waar de zon schijnt loopt het kwik op tot 23 graden. In de bewolkte gebieden zal het ongeveer 21 graden worden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig. 

Fijn weekend! 

DeZaan6 (Foto: DJMO)
De Zaan van de andere kant gezien. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!