FOK! Wat een weer: winderige wadden en een enkele bui

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Er is vrij veel bewolking en er trekken vooral in de ochtend enkele regenbuien over het land. Met name in de noordelijke helft gaat het in de middag regenen, in de loop van de avond wordt het weer droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordwesten tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de westkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond neemt de wind in het noordelijk kustgebied toe naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. Hierbij kunnen in het Waddengebied aan het einde van de avond zware windstoten voorkomen.

In de nacht naar dinsdag is er veel bewolking. In het noorden kan er wat regen vallen, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwestelijk en matig, op het IJsselmeer en aan de westkust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft, met zware windstoten van 75-80 km/u.

Dinsdag overdag is er vrij veel bewolking en valt er lokaal wat regen, met name in het zuiden van het land. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 17°C. De west- tot zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in de ochtend in het noordelijke kustgebied en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zons98 (Foto: DJMO)

DJMO was vrijdagochtend vroeg op en zag deze fraaie zonsopkomst! (Foto: DJMO) 
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!