Oranje begint uitstekend aan Nations League met ruime uitzege tegen België

H.Vviv

Het Nederlands elftal is goed begonnen aan de Nations League. In Brussel tegen België won de ploeg van bondscoach Louis van Gaal met 1-4.

Steven Bergwijn opende vlak voor rust de score voor Oranje. De aanvaller van Tottenham Hotspur schoot van buiten het strafschopgebied in de verre hoek raak en liet daarbij de doelman van België kansloos. Daarvoor had Oranje een aantal mogelijkheden gehad om de score te openen, maar die waren nog niet besteed aan het Nederlands elftal. In het eerste kwartier had België ook een goede kans gehad.

Na rust liep Oranje snel weg bij België, de nummer twee op de FIFA-ranglijst. Memphis Depay zorgde voor de 0-2 na een assist van Steven Berghuis. België probeerde daarna wel iets terug te doen, maar na iets meer dan één uur spelen besliste Denzel Dumfries. Simon Mignolet wist eerst nog redding te brengen op een schot van Berghuis, waarna Dumfries van dichtbij raak kon schieten op een voorzet van Daley Blind.

Ook bij het vierde doelpunt was Blind betrokken. De linksback ging goed diep, waarna hij Depay bediende die vervolgens zijn tweede van de avond maakte. Voor de spits van het Nederlandse elftal was het alweer zijn 41ste doelpunt voor Oranje en hij passeerde daarmee Patrick Kluivert op de ranglijst. Alleen Robin van Persie (50) en Klaas Jan Huntelaar (42) staan nog boven Depay op die lijst. Michy Batshuayi maakte in de slotminuten de eretreffer voor België: 1-4.