Rusland test hypersonische raket Zircon in de Barentszzee

Jippie

De Russische marine heeft opnieuw een test uitgevoerd met de Zircon hypersonische raket. Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne was het een demonstratie van het Russische leger dat ze doelen op grote afstand kunnen raken.

Het ministerie van Defensie zei dat de kruisraket werd gelanceerd vanaf het fregat 'Admiraal Gorshkov' in de Barentszzee en met succes een doel in de Witte Zee raakte, ongeveer 1000 kilometer verderop.

De Zircon was al op een aantal manieren getest. Het is de bedoeling dat het wapen dit jaar officieel in gebruik wordt genomen.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat de Zircon tot negen keer de snelheid van het geluid heeft en een bereik van 1.000 kilometer. Volgens Poetin zal het wapensysteem de capaciteiten van het Russische leger aanzienlijk uitbreiden.

Vertegenwoordigers van Rusland beweerden dat het onmogelijk is om de Zircon te onderscheppen met de bestaande raketafweersystemen. Poetin heeft in het verleden gewaarschuwd dat Russische oorlogsschepen uitgerust met de Zircon zijn land de mogelijkheid geeft om binnen enkele minuten 'belangrijke centra' aan te vallen.