FOK! Wat een weer: bewolking, later meer ruimte voor de zon

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In het (zuid)oosten begint de ochtend zonnig, elders overheerst de bewolking. In de loop van de ochtend raakt ook het zuidoosten meer bewolkt, al zal de zon nog wel af en toe doorbreken. Met name in het noorden en oosten kunnen enkele lichte buien overtrekken. In de middag komt er geleidelijk weer meer ruimte voor de zon. Het blijft vrij koel met een maximumtemperatuur van 10°C op de Waddeneilanden tot lokaal 14°C in het zuiden. De noord- tot noordwestelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden maar komen er verder landinwaarts ook brede opklaringen voor. In langdurige opklaringen kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 0°C in opklaringen landinwaarts en 5°C in bewolkte gebieden. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Zondag overdag is vrij veel bewolking, maar toch is de zon ook af en toe te zien. Het is droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 10°C in het noorden tot 15°C in het zuiden. De wind is zwak en komt uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

De bloemvelden liggen er weer prachtig bij tijdens een rondje fietsen (Foto: Pukeko)

De bloemvelden liggen er weer prachtig bij tijdens een rondje fietsen (Foto: Pukeko)

van dichtbij nog mooier! (Foto: Pukeko)
van dichtbij zelfs nog mooier! (Foto: Pukeko)

 Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!