FOK! Wat een weer: zon en stapelwolken

Monique Verlind (DJMO)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In het midden en zuiden is er vrij veel bewolking en valt er lokaal wat regen. In het noorden is het droog en komen er opklaringen voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noorden van het land tot 7°C in het zuiden. De noord- tot noordoostenwind is boven land zwak tot matig, langs de kust en het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft.

Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog, in Limburg kunnen er nog wel enkele buien voorkomen. In de avond trekt er in het noorden bewolking van zee binnen. De middagtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuiden. De wind is matig en komt uit het noorden.

In de nacht naar woensdag zijn er in de noordwestelijke helft van het land wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen. Het blijft overal droog. Landinwaarts koelt het af naar vlak boven het vriespunt, onder de bewolking komt de temperatuur niet onder de 6°C. De noordelijke wind is langs de kust matig, landinwaarts wordt de wind geleidelijk zwak en veranderlijk.

Woensdag overdag zal de aanwezige bewolking gedeeltelijk oplossen waardoor de zon op steeds meer plaatsen te zien zal zijn. In de middag hebben we naast zon nog wel te maken met stapelwolken, het meest in het noorden. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Waddeneilanden tot 17°C in het zuidoosten van het land. De overwegend zwakke wind komt uit een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!