Massale vechtpartij tijdens feest in Honselersdijk

Jippie

Een feest in een partycentrum aan de Dijkweg is gisteravond minder feestelijk geëindigd. Bezoekers van een Armeens feest gingen rond tien uur met elkaar op de vuist.

Het lukte de eerste gearriveerde agenten niet om de vechtenden te scheiden. Sterker nog: de agenten werden op een gegeven moment zelf het mikpunt.

Nadat agenten om assistentie van collega's hadden verzocht, kwam er vanuit de hele regio versterking. Onder andere een aantal hondengeleiders en het parate peloton kwamen ter plaatse. Op een gegeven moment stonden er tientallen politievoertuigen bij het partycentrum.

Bij het daarop volgende optreden van de politie vielen harde klappen. Ook werden één of meerdere vechtersbazen gebeten door politiehonden. De politie heeft een viertal aanhoudingen verricht.

Het ambulancepersoneel heeft een man verzorgd die bijtwonden van een diensthond had opgelopen. Hij is daarna zonder spoed vervoerd.

Rond half elf keerde de rust weer en werden bezoekers met kinderen in gelegenheid gesteld het pand te verlaten en naar huis te gaan. Hierna kon langzaam de politie-inzet worden afgebouwd. Meer beelden bij Regio15.

Er zijn vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een verdachte pleegde bij zijn aanhouding veel verzet en bleef agressief. Er moest een politiehond aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. De verdachte raakte daarbij gewond door een beet van de politiehond. Hij is behandeld in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.