FOK! Wat een weer: steeds wat droger

_UserName_ (Ferdy)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vanochtend hebben vooral het noorden, midden en oosten met enkele buien te maken, plaatselijk met korrelhagel. Verder zijn er perioden met zon en komt er vanmiddag met name in het noordoosten nog een enkele bui voor. Elders blijft het vanmiddag overwegend droog en krijgt de zon steeds meer ruimte. Vanavond klaart het overal breed op en is het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot 11°C in het zuiden. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk nog vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind verder af en wordt dan zwak en veranderlijk.

Komende nacht is het op wat sluierbewolking na helder. Het blijft droog en het koelt af naar 4°C in het zuidwesten tot lokaal -2°C in het noordoosten. De wind is in het noordoosten zwak en veranderlijk, elders zuidoostelijk en zwak tot matig.

Morgen overdag is het zonnig met wat dunne sluierbewolking. In de middag ontstaan in het noordoosten enkele stapelwolken, maar het blijft overal droog. De avond verloopt helder. Het wordt maximaal een graad of 11 op de Wadden tot lokaal 16°C in het zuiden. De zuidoostenwind is zwak tot matig en wordt in de avond langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)

Tussen de buitjes door was ook de zon te zien in Haps (Foto: Charged)
Tussen de buitjes door was ook de zon te zien in Haps (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!