Verstappen: "Ferrari lijkt weer snel, we hebben nog wat werk te doen"

Maarten (rubbereend)

Na een wat moeizame eerste vrije training wist Max Verstappen in de tweede vrije training uiteindelijk de op één na snelste tijd van de dag neer te zetten. Alleen Charles Leclerc was sneller en daarmee stond het duo dat het hele seizoen al vooraan rijdt wederom op de bovenste plekken.

"In de eerste vrije training en het begin van de tweede was de balans nog niet goed. We hebben de auto iets veranderd voor de laatste run en dat voelde een stuk beter aan. We verliezen iets op Ferrari, maar we proberen het gat wat kleiner te maken. Ze zijn weer snel", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

"In de lange run lijkt alles stabiel en goed, en daar ben ik blij mee. We hebben echt wat vooruitgang geboekt vandaag. Dat was ook nodig want in het begin was het een beetje tricky. We zijn in de goede richting gegaan en ik hoop dat we nog wat kleine aanpassingen kunnen doen voor morgen", zo vulde Verstappen aan.

De regerend wereldkampioen is nog wat voorzichtig over de kansen voor dit weekend. "Je weet niet hoe het er morgen uit gaat zien maar Ferrari lijkt weer snel. We hebben nog wat werk te doen maar we zitten er min of meer bij."

Verstappen was zeer te spreken over de aanpassingen aan de baan in Melbourne. "Ja, het is goed, de grip is goed, de hobbels zijn minder geworden waardoor je de bochten beter aan kunt vallen. Ik heb genoten van mijn rondjes vandaag."

Verstappen: "Ferrari lijkt weer snel, we hebben nog wat werk te doen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ferrari lijkt weer snel, we hebben nog wat werk te doen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)