Garcia na spannend slot naar Moto3-zege in Argentinië

heywoodu

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo in Argentinië is zondag het ingekorte Grand Prix-weekeinde bij de motoren geopend. Nadat er op vrijdag geen actie was - het laatste vrachtvliegtuig kwam pas zaterdagochtend uiterst vroeg aan - bleef het bij twee dagen, de Moto3 opende zondag de racedag.

Sergio Garcia opende het bal vanaf poleposition en met Ayumu Sasaki en Izan Guevara naast zich, Riccardo Rossi, de verrassende Joel Kelso en Daniel Holgado vertrokken vanaf rij twee en op de derde rij stonden Xavier Artigas, Andrea Migno en Tatsuki Suzuki.

Sasaki pakte al snel de long-lap-penalty vanwege een aanvaring in de vorige race, Guavara nam in de openingsfase de leiding in handen en Garcia volgde, voor Rossi, Artigas, Holgado en Moreira. Na een handvol ronden ging Artigas onderuit, terwijl Guevara en Garcia langzaam een klein gaatje sloegen.

Dat gaatje werd ook weer dichtgereden, Masia en Migno voerden de groep achtervolgers aan. Terwijl Guevara, Garcia, Masia, Migno en Moreira zich los hadden gereden van de rest werd het kopgroepje ontdaan van één van de vijf: Guevara's machine gaf uit het niks de geest.

Met zes ronden te gaan kegelden Masia en Migno elkaar in duel om plek twee onderuit, wat Migno een tik op de helm door Masia opleverde. Garcia hield ondertussen de leiding in handen, Foggia en Tatsuki Suzuki volgden met Sasaki en Rossi achter zich aan.

In de laatste ronde schoven Foggia en Suzuki voorbij Garcia, maar in de allerlaatste bocht sloeg de Spanjaard toch terug: Garcia pakte de winst, Foggia werd tweede en Sasaki schoof in de laatste bocht nog langs Suzuki naar de derde podiumplek. Voor de tweede Japanner was er zelfs een vierde plek: Suzuki was buiten de baan gekomen en werd een plek teruggezet, dus Foggia werd vierde.