Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 13

Peter Breuls

De release van de horrorfilm van de Foo Fighters komt misschien op een ongemakkelijk getimed moment, maar fans van de band en vooral de onlangs overleden drummer Taylor Hawkins kunnen de band vanaf deze week zien in een verhaal waarin ze zichzelf spelen als slachtoffers in een horrorhuis. En heb je daar nu geen zin in, dan is er nog voldoende om uit te kiezen.

C'mon C’mon

Het leven van radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontpopt Johnny zich tot een ware surrogaatvader, met alle angsten en verwondering die met het vaderschap gepaard gaan, en ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee. Joaquin Phoenix keert terug in zijn eerste filmrol sinds Joker in dit in prachtig zwart-wit geschoten drama. Regisseur Mike Mills (20th Century Women, Beginners) brengt met zijn derde film een tedere ode aan de generatie van de toekomst, en diegenen die hen opvoeden.

Sonic The Hedgehog 2

Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.

Studio 666

In Studio 666 nemen de Foo Fighters hun intrek in een huis in Encino om hun langverwachte tiende album op te nemen. Maar het huis blijkt een duister rock-'n-rollverleden te hebben en Dave Grohl raakt verwikkeld in een strijd met bovennatuurlijke krachten die niet alleen de totstandkoming van het album bedreigen, maar ook het leven van de bandleden.

Initiation

Tijdens de introweek van Whiton University komt het zorgeloze feesten van een groep studenten abrupt aan z’n einde wanneer een van de studenten vermoord wordt. De moord ontketent een stortvloed aan sinistere social-media berichten. Ondertussen gaat de killer verder met zijn volgende slachtoffer, de ene na de andere student wordt op gruwelijke wijze vermoord. De studenten en de politie worden gedwongen om zo snel mogelijk de moordenaar te vinden.

The Lost Leonardo

In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Voor 1.157 dollar kopen ze het werk op. Binnen twaalf jaar is het 450 miljoen dollar waard. Het duurste schilderij ooit verkocht. The Lost Leonardo, van de Deense filmmaker Andreas Koefoed, vertelt het onwaarschijnlijke verhaal achter de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci. Vanaf het moment dat het wordt gekocht in een obscuur veilinghuis in New Orleans wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht. Het is een ongelofelijk verhaal dat zich ontwikkelt zich als een spannende detective. Naarmate de prijs stijgt, rijst ook de vraag naar de authenticiteit van het kunstwerk. Is het restaurateur Dianne Modestini bijzonder goed gelukt om de stijl van Da Vinci na te bootsen? Kunstcritici zijn sceptisch maar de belangen zijn groot. In ieder geval wordt het schilderij - nog voordat de geraadpleegde kunstkenners het eens zijn - in 2012 op de Leonardo-tentoonstelling in de National Gallery in Londen als een echte Da Vinci gepresenteerd. Duizelingwekkende bedragen worden geboden en het schilderij wisselt van eigenaar tot niemand meer weet waar het zich bevindt. 

The Man with the Answers

De 22-jarige Victor woont met zijn grootmoeder in een Grieks kustplaatsje. Na haar plotselinge overlijden springt hij in een oude auto met als einddoel Beieren, waar zijn moeder woont. Op de veerboot naar Bari ontmoet hij Matthias. Victor zit niet echt op gezelschap te wachten, maar Matthias weet hem te verleiden een lift te geven. De ogenschijnlijke tegenpolen worden op hun roadtrip uit hun comfortzone gehaald maar langzaam groeit ook de aantrekkingskracht.

Johnny Story 3: The Movie

Het verhaal van Johnny Story 3: The Movie begint bij het einde van Johnny Story II, Johnny wordt opgepakt en krijgt een gevangenisstraf. Na verloop van tijd en verschillende gebeurtenissen in de gevangenis, komt hij vrij. Eenmaal buiten voelt Johnny dat de straat niet meer is zoals het was. Hoewel de zaken goed gingen toen hij binnen zat, zijn de prijzen op straat duurder geworden. Voor Johnny is het nu aanhaken of afhaken: het is tijd om zijn 'game’ te ‘up-steppen'. Plots komt er een kans voor Johnny’s team om van de kleinere jobs op straat af te zien en voor het grote geld te gaan. Een job overseas, naar Engeland. Johnny voelt de ponden al in zijn zak zitten. Dit is het startschot van een reeks gebeurtenissen die Johnny zijn leven op z'n kop zet.

Jujutsu Kaisen 0: The Movie

Ze waren beiden nog kinderen toen Orimoto Rika om het leven kwam bij een verkeersongeval, recht voor de ogen van haar goede vriend Okkotsu Yuta. "Het is een belofte. Als we allebei groot zijn, gaan we trouwen." Rika werd een geest en Okkotsu verlangde naar zijn eigen dood nadat hij onder haar vloek had geleden, maar de grootste Jujutsu-tovenaar, Gojo Satoru, verwelkomde hem op Jujutsu High. Daar ontmoet Okkotsu zijn klasgenoten, Zen'in Maki, Inumaki Toge en Panda, en vindt hij uiteindelijk zijn eigen vastberadenheid. "Ik wil het zelfvertrouwen om te zeggen dat het oké is dat ik leef!" "Terwijl ik op Jujutsu High ben, zal ik de vloek van Rika verbreken." Ondertussen verschijnt de gemene vloekgebruiker, Geto Suguru, die van school werd gestuurd wegens het afslachten van gewone mensen, voor Okkotsu en de anderen. "24 december van dit jaar zullen we de Nachtparade van de Honderd Demonen uitvoeren." Geto pleit voor het creëren van een paradijs voor alleen Jujutsu-tovenaars en ontketent duizend vloeken over Shinjuku en Kyoto om alle niet-tovenaars uit te roeien. Zal Okkotsu Geto uiteindelijk kunnen stoppen? En wat gebeurt er met het verbreken van Rika's vloek...?

Writing with Fire

Deze documentaire volgt het verhaal de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India die volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. In een nieuwslandschap dat volledig wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team aan journalisten – gewapend met alleen hun smartphones – conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis. Het is een actuele en inspirerende documentaire over vrouwelijke journalisten die elkaar ondersteunen om zo te herdefiniëren wat het betekent om krachtig te zijn in een samenleving die tegen hen lijkt te zijn.

Adieu Monsieur Haffmann

Adieu Monsieur Haffmann vertelt het verhaal over een Joodse juwelier die zijn winkel noodgedwongen door de oorlog aan zijn medewerker moet overdragen. De relatie met zijn medewerker en diens vrouw verandert op dramatische wijze als de juwelier zich door de Duitse bezetting onverhoopt in de kelder van zijn eigen winkel moet verschuilen.