Peru grijpt intercontinentale strohalm en blijft in de race voor WK

Boris (borisz)

Peru mag zich via een achterdeurtje nog proberen te plaatsen voor het WK voetbal. Met de oude bekenden Renato Tapia en Sergio Peña binnen de lijnen werd door een zege op Paraguay (2-0) het hoger aangeschreven Colombia op afstand gehouden. Peru was bij winst zeker van de intercontinentale playoffs. Colombia en Chili waren ook nog in de race voor plek vijf. 

De ervaren rotten Gianluca Lapadula en Yoshimar Yotun zorgden namens Peru in de eerste helft voor de doelpunten.  Colombia won met 0-1 bij Venezuela door een doelpunt van James Rodríguez, de topscorer van het WK 2014. Doordat Chili geen misstap maakte blijft Colombia deze herfst thuis. Ook Chili had nog een kansje, maar de winnaar van de Copa América in 2015 en 2016 ging mede door een omhaal van Luis Suárez in de slotfase onderuit tegen Uruguay (0-2).

In de laatste speelronde, waarin verder alles al beslist was, won Brazilië met 0-4 van Bolivia. Ajax-aanvaller Antony stond voor de tweede keer op rij in de basis, maar kon zich niet onderscheiden met een doelpunt of assist. Argentinië speelde met onder anderen Lionel Messi en Ajacied Nicolás Tagliafico in de ploeg met 1-1 gelijk in Ecuador.

Zuid-Amerika stuurt Brazilië, Argentinië, Uruguay en Ecuador. Peru zal het in juni in een playoff moeten opnemen tegen Australië of de Verenigde Arabische Emiraten.