Lawson wint chaotische F2-race Jeddah, Verschoor 6e

heywoodu

Op het stratencircuit in het Saoedische Jeddah is zaterdag het racen 'gewoon' begonnen, een dag na een raketinslag bij een nabijgelegen olieraffinaderij. De Formule 2 trapte het spits af met de sprintrace, die enigszins chaotisch verliep.

Dennis Hauger vertrok van poleposition en had Jake Hughes naast zich, met Calan Williams en Ayumu Iwasa op de tweede rij. Liam Lawson en Jüri Vips volgden, voor Ralph Boschung, Marcus Armstrong, Richard Verschoor en kwalificatiewinnaar Felipe Drugovich op plek tien.

Hauger kende een prima start en behield de leiding, voor Williams, Iwasa en Hughes, die het moeilijk had bij de start - hij pakte Iwasa wel snel terug. Na een dikke twee ronden knalde Amaury Cordeel zijn auto de muur in: safety car. Na een vrij lange onderbreking konden we door, met Hauger, Williams, Hughes en Iwasa voorop.

Hauger wachtte lang met de herstart, wat achterin voor wat problemen zorgde: er werd niet goed opgelet en Jack Doohan reed bovenop Logan Sargeant, de volgende safety car was een feit. Vervolgens kwam de melding in beeld dat de safety car door de pitstraat zou rijden, maar dat deed hij niet...en leider Hauger wél. De Noor kwam zo op plek twaalf weer in het veld terecht.

Uiteindelijk leek het er op neer te komen dat Hauger genaaid werd door onduidelijke communicatie van de wedstrijdleiding, wat hem naast elf posities ook nog eens flink tijd kostte: de Noor kreeg nota bene een stop-and-go-penalty van tien seconden en kon verder inpakken, Williams kreeg de leiding definitief in de schoot geworpen.

Met nog zeven konden we het weer proberen, met Williams en Hughes voorop. De herstart was weer even spannend en het was Hughes die op fraaie wijze de leiding pakte, terwijl ook Lawson langs Williams ging. Om plek vier werd ook hevig gevochten en aanvankelijk kwam Vips daar als winnaar uit de bus.

Vips zette het lekker door en nam ook Williams te grazen, Marcus Armstrong ging ondertussen in de rondte en zorgde voor een virtual safety car. Met één ronde te gaan werd er nog geracet, waarbij Drugovich nog opschoof naar plek vier. Lawson reed ondertussen naar de overwinning, voor Vips, Hughes, Drugovich, Williams en de keurige zesde plek van Verschoor - Vips ging op de finish nog langs Hughes.