Uitslag Heerenveen - Heracles

H.Vviv

sc Heerenveen heeft eindelijk de eerste zege van het jaar binnen. In het thuisduel tegen Heracles Almelo wonnen de Friezen met 2-0 dankzij doelpunten van Amin Sarr en Nick Bakker. Door de zege van Heereveen gaat het Heracles voorbij in de stand.

Heerenveen had dit jaar nog niet weten te winnen. Tegen Heracles waren de Friezen in de eerste helft de betere, al vertaalde dat ze nog niet in kansen. In de tweede helft kreeg Heerenveen die kansen wel en na een klein uur spelen schoot Sarr de thuisploeg op voorsprong na een assist van Sydney van Hooijdonk.

Heracles kon niet overtuigen, maar dacht met nog een klein minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen. Simon Bakis schoot vanuit een moeilijk hoek binnen, alleen stond de spits buitenspel. Vijf minuten na het afgekeurde doelpunt van Heracles besliste Bakker de wedstrijd. Uit een vrije trap van Thom Haye schopte de verdediger van Heerenveen de bal bij de tweede paal binnen. Door de zege lijken de Friezen daarmee een heel grote stap te zetten richting handhaving in de Eredivisie.

sc Heerenveen

2 - 0

Heracles Almelo

 59' Sarr
 88' Bakker
   
 
 Gele kaart: , Basacikoglu, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 17.980
Arbiter: Bos
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
v.Ewijk
v.Beek
Bakker
v.Aken (Dresevic/62)
Kaib
Haye
Halilovic (Madsen/90)
Tahiri
v.Hooijdonk (Musaba/82)
Sarr (v.d.Heide/90)
  Bucker
Fadiga (Bakboord/88)
Rente
Knoester
Roosken (Hoogma/78)
Laursen (Lunding/46)
Kiomourtzoglou
De La Torre
Basacikoglu (Armenteros/78)
Ouahim (Hansson/78)
Bakis