Laatste super-G's van het World Cup-seizoen prooi voor Mowinckel en Kriechmayr

heywoodu

De World Cup alpineskiën is volop bezig met de slotweek van het seizoen. In het Franse Courchevel/Meribel werd de afdaling al afgewerkt, een dag later was het tijd voor de super-G, waar de klassementen al beslist waren.

Vrouwen
De eindzege op de super-G bij was vrouwen was al vergeven: Federica Brignone kon niet meer ingehaald worden, haar Italiaanse landgenotes Elena Curtoni en Sofia Goggia probeerden hun tweede en derde plek nog wel te verdedigen. Op de Franse sneeuw deed thuisfavoriete Romane Miradoli het goed, maar haar tijd werd wel gelijk al verbeterd door de Zwitserse Michelle Gisin.

Ook Gisin's tijd was geen lang leven beschoren, want Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen dook er 0,13 seconden onder. Die top-3 bleef zo even staan, tot Tessa Worley de piste betrad en op 0,34 seconden van Mowinckel plek drie overnam van landgenote Miradoli. Mikaela Shiffrin kwam er op 0,05 seconden nog tussen en werd uiteindelijk tweede, waarmee ze de Slowaakse Petra Vlhova definitief versloeg in de strijd om de algemene World Cup, de vierde eindzege voor de Amerikaanse.

Mannen
De eindzege in het super-G-klassement was bij de mannen ook al vergeven: Shiffrin's vriend Aleksander Aamodt Kilde uit Noorwegen was de beste, terwijl de Zwitser Marco Odermatt de eindzege in de algemene World Cup al te pakken had. De Canadees James Crawford was de eerste die zich naar beneden mocht storten en dat deed hij zeer verdienstelijk, hoewel de Zwitser Gino Caviezel wel gelijk 0,27 seconden harder ging.

Vincent Kriechmayr was de volgende en de Oostenrijker, een dag eerder al de winnaar op de afdaling, knalde nog eens driekwart seconde van Caviezel's tijd af. Kilde viel even aan, maar kon Kriechmayr's tijd niet bedreigen en strandde op 0,88 seconden op de voorlopige derde plek. Dat werd plek vier: Odermatt nestelde zich er op 0,53 seconden tussen en werd tweede, achter winnaar Kriechmayr en voor Caviezel.