Uitslag Cambuur - Ajax

H.Vviv

Ajax heeft voor de tweede week op rij in de slotfase puntverlies vermeden. Bij Cambuur Leeuwarden wonnen de Amsterdammers met 2-3 dankzij een fraai doelpunt van Ryan Gravenberch in blessurtijd.

Ajax had in de eerste helft geen problemen met Cambuur. Na drie minuten opende Dusan Tadic de score na een voorzet van Gravenberch. Daarna kreeg de ploeg van Erik ten Hag ook nog goede kansen om de score te verdubbelen via Sebastian Haller en Davy Klaassen. Vijf minuten voor tijd zorgde Haller voor de verdiende 0-2 na opnieuw een assist van Gravenberch.

Waar Ajax in de eerste helft goed speelde viel het ver terug in de tweede helft en daar profiteerde Cambuur goed van. In de derde minuut van de tweede helft zorgde Issa Kallon voor de aansluitingstreffer en tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg zelfs langszij. Na een foute pass van Nicolás Tagliafico kon Patrick Joosten voor open doel inschieten.

Na de 2-2 zette Ajax wel opnieuw mede doordat Brian Brobbey in de ploeg was gekomen. De ingevallen spits kreeg in de blessuretijd een opgelegde kopkans, alleen bracht de doelman van Cambuur redding. Niet veel later was Pieter Bos kansloos op een prachtig afstandsschot van Gravenberch. De middenvelder zorgde daarmee dat Ajax de drie punten mee naar Amsterdam kan.

sc Cambuur Leeuwarden

2 - 3

AFC Ajax

 48' Kallon
 79' Joosten
   3' Tadic
 40' Haller
 90+2' Gravenberch
 
 Gele kaart: Boere,Maulun, (sc Cambuur Leeuwarden), Haller, (AFC Ajax)
 
Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 9.822
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
P.Bos
Sambissa (Breij/77)
Ter Heide (Schmidt/66)
Tol
Schouten
Bangura
Paulissen
Hoedemakers
Maulun (v.d.Meer/90 1)
Kallon (Joosten/77)
Boere
  Onana
Mazraoui (Rensch/62)
Schuurs (Timber/74)
Tagliafico (Brobbey/85)
Blind
Klaassen (Kudus/74)
Berghuis
Gravenberch
Antony
Haller
Tadic