Uitslag Feyenoord - FC Groningen

Olga Kroeders

Feyenoord heeft in de achtervolging op Ajax en PSV punten laten liggen. De nummer drie in de Eredivisie speelde vanavond met 1-1 gelijk tegen FC Groningen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Strand Larsen probeerde Bijlow te verschalken in de korte hoek, maar de keeper van Feyenoord hield de bal met zijn been uit het doel. Even later kreeg ook Feyenoord de eerste kans van de wedstrijd. Sinisterra kreeg de bal op de rand van de zestien, kan vrij uithalen, maar hij schoot hoog over. In de 23e minuut kwam Groningen op voorsprong. Meijer legde de bal terug op De Leeuw die hem vervolgens in de bovenhoek schoot. Vlak voor rust kregen de Rotterdammers een grote kans op de 1-1. Doelman Leeuwenburgh heeft de hulp van een paar van zijn verdedigers nodig om inzetten van Linssen en Til te keren, maar hij slaagde er wel in.

Feyenoord kwam als de betere ploeg uit de kleedkamer en de gelijkmaker hing in de lucht. Zo had Sinisterra een grote kans op de 1-1 maar zijn kopbal wordt gepakt door doelman Leeuwenburgh. De druk van de Rotterdammers nam steeds meer toe en Groningen kwamen amper nog van de eigen helft af. In de 71e minuut kwam Feyenoord dan verdiend op 1-1. Invaller Dessers kopte raak uit een voorzet van Aursnes. Zeven minuten later was Dessers dicht bij zijn tweede van de avond maar de kopbal van de spits gaat echter naast via de paal. Ook daarna was Feyenoord de betere ploeg maar Groningen hield stand.

Feyenoord

1 - 1

FC Groningen

 71' Dessers    23' De Leeuw
 
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.395
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Bijlow
Pedersen (Geertruida/ 83)
Trauner
Senesi (Nelson/73)
Malacia
Aursnes
Til (Toornstra/72)
Kökçü
Jahanbakhsh (Wålemark/56)
Linssen (Dessers/56)
Sinisterra
  Leeuwenburgh
Te Wierik
Kasanwirjo
v.Hintum
Meijer (Sverko/76)
Suslov (Postema/89)
De Leeuw (Ngonge/ 70)
Duarte
El Hankouri (Matuta/89)
Larsen
Abraham (Dankerlui/80)