Ajax ten koste van AZ naar bekerfinale

H.Vviv

Ajax heeft zich donderdag ten koste van AZ geplaatst voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. In de halve finale in Alkmaar wonnen de Amsterdammers met 0-2 dankzij doelpunten van Steven Berghuis en Davy Klaassen. Ajax neemt het in de finale op tegen PSV, die zich woensdag voor de finale plaatsen na winst tegen Go Ahead Eagles.

Ajax had de wedstrijd tegen AZ volledig onder controle. De Amsterdammers kwamen via Berghuis in de eerste helft op voorsprong. De aanvallende middenvelder schoot van net buiten de zestien raak. Na de 0-1 bleef Ajax de wedstrijd controleren. Ze gaven niks weg, maar buiten een schot van Antony op de lat kreeg Ajax ook weinig kansen en was het bij rust 0-1.

Ook in de tweede helft gaf Ajax niks weg tegen AZ. Ondanks een paar omzettingen bij AZ kwam de ploeg van Erik ten Hag niet in de problemen en vlak voor tijd maakte Klaassen op aangeven van Nicolás Tagliafico de 0-2.

Het wordt de 27e finale voor Ajax, dat de beker twintig keer won. De tegenstander op 17 april is PSV, dat in de andere halve finale finale dinsdag met 1-2 te sterk was voor Go Ahead Eagles. Het wordt de eerste bekerfinale tussen de twee topclubs sinds 2006.